[O1] Światła do jazdy dziennej Hella LED /foto/

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • parasite
    L&K
    • 2011
    • 1368

Zamieszczone przez _ANIOŁ_
    Dlatego trzeba było rozmiar dopasować do kratki :P
    Okrągłych nie ma mniejszych :P
    AGR 112KM, 232Nm
    Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• _ANIOŁ_
      Rider
      • 2010
      • 277

Komentarz

• parasite
        L&K
        • 2011
        • 1368

Chętnie się dowiem, które to. Mniejszych znaleźć nie mogłem więc na przyszłość może się przydać.
        AGR 112KM, 232Nm

Komentarz

• _ANIOŁ_
          Rider
          • 2010
          • 277

podaj tylko średnicę twoich kupowałem mojej dziewczynie do autka marki hyndai atos prime z 2007 ledy okrągłe właśnie

Komentarz

• parasite
            L&K
            • 2011
            • 1368

podaj tylko średnicę twoich kupowałem mojej dziewczynie do autka marki hyndai atos prime z 2007 ledy okrągłe właśnie
            7cm
            Dokładnie te: http://www.nssc.pl/drl-lights.php#510
            AGR 112KM, 232Nm

Komentarz

• piotrek_os
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8162
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

http://allegro.pl/automatyczny-wlacz...221570889.html ktos z Was kupował ten "automat"? bo pewnie go zastosuje do tych http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-d...245798066.html
              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• parasite
                L&K
                • 2011
                • 1368

Zamieszczone przez piotrek_os
                http://allegro.pl/automatyczny-wlacznik-modul-swiatel-dziennych-i2221570889.html ktos z Was kupował ten "automat"? bo pewnie go zastosuje do tych http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-d...245798066.html
                Hmm, ale one włączają światła dopiero po odpaleniu silnika. Jak w końcu powinno być? Po zapłonie czy po odpaleniu:?:
                AGR 112KM, 232Nm

Komentarz

• _ANIOŁ_
                  Rider
                  • 2010
                  • 277

Ja mam po zapłonie.

Komentarz

• piotrek_os
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8162
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A do pozycyjnych wpinacie się przy lampie? Bo jak kupie ten automat i bedzie zamontowany w środku do nie ma sensu ciagnac kabla + od pozycyjnych do środka tylko gdzies w aucie się musze wpiać do tego plusa. W wyłaczniku chyba tez powinien byc ten "+" pozycyjnych.???

Komentarz

• parasite
                      L&K
                      • 2011
                      • 1368

A do pozycyjnych wpinacie się przy lampie?
                      Ja mam przylutowane do kabelka który idzie do żarówki.
                      AGR 112KM, 232Nm

Komentarz

• czernobyl
                        L&K
                        • 2008
                        • 1276
                        • Octavia III (5E3)
                        • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM
                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

dotarły do mnie moje nssc 510
                        właśnie robiłem przymiarki na aucie
                        fizycznie to chyba przyczepię tak, że zasłonię czujnik temp. powietrza, ale wrzucę tam jakiś kawałek plastiku, który będzie kierował wpadające powietrze w bok, aby leciało ono na ten czujnik. w ogóle to chyba zakupię jakiś siatex-drutex i wrzucę go zamiast zaślepek, bo nie chce mi się dłubać w ori plastiku - gruby jakiś jest. zaraz uderzam do pobliskiego motoryzacyjnego pytać o tjuningowy drobny siatex

kolega romman podrzucił zdjęcie skrzyneczki z przekaźnikami, gdzie znajdziemy "+" po zapłonie. dziś polatałem z próbnikiem i mam dokładnie, na którym pinie pojawia się plus po stacyjce - na zdjęciu poniżej. sam przekaźnik, który na tym zdjęciu nie wystąpił, bo został wyjęty, ma nr czterysta cośtam - przynajmniej w moim BFQ. sprawdzałem po szybkim wpięciu się tam, do masy i pod postojówki na szybko - dzienne zapalają się i gasną zgodnie z przepisami - czyli włączają się wraz z przekręceniem kluczyka w stacyjce i gasną wraz z włączeniem postojówek
                        Załączone pliki

Komentarz

• piotrek_os
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8162
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja wczoraj montowałem NSSC 808AS z automatem. + po stacyjce pociągnąlem od przełacznika świateł, + od pozycyjnych z lampy od strony pasazera (pierwszy kabelek od lewej patrzac na lampe)

Komentarz

• _ANIOŁ_
                            Rider
                            • 2010
                            • 277

Przecież to godzinka zabawy z plastikiem, nie przesadzaj.

Komentarz

• piotrek_os
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 8162
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

nożykiem szewskim dobrze idzie :diabelski_usmiech

Komentarz

• romman
                                Ambiente
                                • 2009
                                • 201

piotrek_os,

Wrzuć jakieś foty. Wiem, że długo temat Cię męczył. Zadowolony jesteś z tych światełek?

Komentarz

• piotrek_os
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8162
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez romman
                                  piotrek_os,

Wrzuć jakieś foty. Wiem, że długo temat Cię męczył. Zadowolony jesteś z tych światełek?
                                  światełka nawet ok - po samym "pomacaniu" zwykłych giełdowych widać różnice w wykonaniu. Jak bede miał fotki to wstawie. Ogólnie polecam produkt NSSC.

Komentarz

• czernobyl
                                    L&K
                                    • 2008
                                    • 1276
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM
                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

nożykiem szewskim dobrze idzie :diabelski_usmiech
                                    no, mieliście rację kupiłem siatexa, ale po godzinie zabawy w docinanie i doginanie boków tak, aby idealnie pasowało we wnękę, odpuściłem sobie - nożyk do tapet i jazda z ori zaślepkami. szału mnie ma, bo widać, że koślawymi rękoma docinane i z talentów artystycznych pała. muszę znaleźć gdzieś plastikową czarną rurkę fi 70 i wtedy poprawię na wzór kolegi, który włożył swoje okrągłe DRLe w rurkę i dopiero w zaślepkę

w ogóle to nssc 510 świecą naprawdę mocno :diabelski_usmiech
                                    -------
                                    EDIT: foty. ostatecznie wybrałem montaż po zewnętrznej - wymagało to wycięcia w samym zderzaku od strony kierowcy dziurki na "pypcia" wystającego z tyłu lampy, poza tym na zbliżeniu widać zdecydowanie brak moich talentów ozdobno-cepeliarskich jak się zrobi cieplej, to jeszcze nad tym posiedzę

Fotosik.pl to idealne miejsce na Twoje zdjęcia i realizowanie pasji fotografią.

Fotosik.pl to idealne miejsce na Twoje zdjęcia i realizowanie pasji fotografią.

Komentarz

• danielosy
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 269
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

[quote="czernobyl"
                                      -------
                                      a prubowales moze takim sprzetem wyciac dziury??
                                      [url]http://www.okazje.info.pl/okazja/dom-i-ogrod/wycinarka-do-otworow-25-63mm.html[/url]
                                      moja czarna perla
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=980275#980275

Komentarz

• czernobyl
                                        L&K
                                        • 2008
                                        • 1276
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                                        • BSE 1.6 MPI 102 KM
                                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

-------
                                        a próbowales moze takim sprzetem wyciac dziury??
                                        http://www.okazje.info.pl/okazja/dom...w-25-63mm.html
                                        nie, ale fajny wynalazek, dobrze wiedzieć na przyszłość - robilem tylko nożykiem i mini brzeszczotem - co widać niestety. jak się zrobi cieplej to będę musiał poprawić kwestie esetyczne ops: grunt, że dobrze świeci [/quote]

Komentarz

• piotrek_os
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 8162
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Tylko pogoda taka kijowa, ze w południe nawet nie za bardzo idzie odpalić te dzienne :diabelski_usmiech

Komentarz

• czernobyl
                                            L&K
                                            • 2008
                                            • 1276
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                                            • BSE 1.6 MPI 102 KM
                                            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

po 1. dłuższej wycieczce stwierdzam z przykrością, że moje nssc 510 -niestety- ale troche sieją po instalacji elektrycznej auta.

wygląda to tak, że nie bardzo słychać po włączeniu zapłonu cokolwiek, ale radio FM wyraźnie częściej szumi jadąc przez nasz kraj, a z cb radio jest tak, że przy sq=0 słychać jakieś dodatkowe szumy, a słuchając ludzi z dalszych odległości - są częściej niż dotąd niewyraźni, a przejazd pod liniami wysokiego napięcia bardziej bije po uszach (mam "onwę" mk3, która żadnych filtrów na wejściu nie posiada). oczywiście nie jest to poziom zakłóceń jak ładowarek do chińskich nawigacji, gdzie włożenie tego do gniazda zapalniczki skutecznie ograniczało zasięg CB do zasięgu wzroku, ale z deka irytuje.

na ten moment zrobiłem eksperyment z zasilaniem CB - jeden zwój na porządny rdzeń ferrytowy i siania prawie nie ma. pojeżdżę trochę i zobaczę, bo na postoju czasem wygląda dobrze, a w praniu jest gorzej

w planie (zgodnie z tanimi poradami z netu): zasilanie dziennych przez przekaźnik i LM7812, wsadzenie przetwornicy dziennych w metalową puszkę i uziemienie oraz rdzeń ferrytowy na zasilanie radia FM. jak nie pomoże, to światła jadą na wycieczkę reklamacyjną - w końcu sami dają door-to-door :P

Komentarz

• piotrek_os
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 8162
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja tam narazie jakis skutków ubocznych nie stwierdzilem - spalanie na kompie ciut mniejsze niz z jazda na światłach - dzis pokazało się nawet 5,8 ( jazda na trasie, predkosc do ok 100 km/h ok 40 km)

Komentarz

• parasite
                                                L&K
                                                • 2011
                                                • 1368

Zamieszczone przez czernobyl
                                                po 1. dłuższej wycieczce stwierdzam z przykrością, że moje nssc 510 -niestety- ale troche sieją po instalacji elektrycznej auta.
                                                W sumie faktycznie u mnie coś gorzej odbierają słabsze stacje. Muszę na drugi raz sprawdzić czy wyłączenie świateł pomoże.
                                                AGR 112KM, 232Nm

Komentarz

• czernobyl
                                                  L&K
                                                  • 2008
                                                  • 1276
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM
                                                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez parasite
                                                  czy wyłączenie świateł pomoże
                                                  u mnie jest podobnie na wł/wył. dziennych - jakby ta przetwornica ssała prąd na okrągło i siała dookoła. trzeba będzie dorzucić na testy dodatkowy przekaźnik, aby te urządzonko dostawało napięcie TYLKO wtedy, gdy postojówki są wyłączone. dodatkowo przydałoby się, aby +12v szło na dzienne prosto z akumulatora, a +12v znalezione w skrzyneczce z przekaźnikami służyło tylko za wyzwalacz (czyli kolejny przekaźnik).

w najbliższym czasie w miarę możliwości czasowych zapnę podobny lub identyczny ferryt na zasilaniu radia i zobaczę, czy coś to dało - bo tak, jak pisałem, to na CB zrobiło się znacznie ciszej na otwartym squelch'u po zakręceniu zasilania na rdzeń ferrytowy, ale w centrum miasta ciężko stwierdzić, czy faktycznie przestało zakłócać oddalonych nadawców

Komentarz

• danielosy
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 269
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Widzisz kolego a ja mam zwykle diody (co niektorzy smiali sie z tego ze zwykle itp) powiem ci ze ja jestem zadowolony wedlug mnie b.mocno swieca i sa wodoszczelne testowalem pare razy w tamtym roku jak byly powodzie jednodniowe oberwanie chmury to mialem zatopione pod rejestracje i dzialaja.Raz na gwarancji byl problem bo jedna dioda migala ale wymienilem i dzialaja bez problemu jezdze juz 2,5roku okolo 50tys zrobilem i jest ok a na dole pare fotek zobacz sobie i nic nie zakluca mi dziala wszystko w aucie.A mam radio,oraz radio cd.Nie umie znalesc foto z podlaczenia swiatel wiec napiszez ci tak sa trzy kable czarny,czerwony,pomaranczowy a podlaczone czarny -akus nastepnie czerwony to +akus oraz ten trzeci jest podlaczony do swiatel postojowych do kabelka plus.Kable ida do modulu widocznego na foto a z tamta juz grubm kablem do swiatel nie mam nic podlaczone do stacyjki tylko ten plus do plusowego z postojowek i smiaga polecam :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech φ
                                                    Załączone pliki
                                                    moja czarna perla
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=980275#980275

Komentarz

Pracuję...